Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is altijd een goed idee. De vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat de gietvloer nog meer comfortabel wordt dan dat hij in eerste instantie al was. Hoe ongelooflijk lekker is het niet of nadat je uit de douche stapt lekker een stap te zetten op een warme vloer? Of, om een gehele verdieping te kunnen gaan verwarmen met vloerverwarming. Dit alles is mogelijk. In dit artikel geven we 3 redenen waarom een gietvloer vloerverwarming altijd een goed idee is.

 

De perfecte combi? Dat kun je wel zeggen!

De combinatie van een gietvloer met vloerverwarming is gewoonweg helemaal perfect. Doordat je een giet vloer hebt zal de warmte zich heel erg snel verspreiden. Daarentegen is een giet vloer ook nog eens enorm goed bestand tegen schommelingen in temperatuur. Een giet vloer is ook enigszins elastisch, dit betekent dat de vloer door warmte geen scheuren zal krijgen. Gietvloer vloerverwarming staat ook garant voor een langere levensduur dan de gemiddelde combinatie met een andere vloer. Een giet vloer kun je op zijn minst 20, vaak zelfs 30 jaar van genieten. Dit zorgt ervoor dat de combinatie met vloerverwarming een stuk duurzamer is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je op korte termijn vervangingen moet uitvoeren.

 

Esthetische voordelen zijn er ook

Er zijn niet enkel praktische voordelen. Er zijn ook nog eens voordelen van esthetische aard! Een gietvloer heeft altijd een strak design. Het zou niet mooi staan om de combinatie te maken met radiatoren. Radiatoren zijn altijd opvallend, dit neemt het strakke en moderne design van de gietvloer zo goed als compleet weg. Gietvloer vloerverwarming kan zorgen voor verwarming, zonder dat er andere dingen in het interieur zichtbaar zijn. Ideaal dus!

 

Op deze manier heb je daarnaast meer ruimte om het interieur in te richten met andere leuke dingen die meer passen bij je persoonlijke stijl. Een radiator is ten slotte maar een radiator. Niet heel veel mogelijkheden op het gebied van personalisatie. Met de ruimte die je overhoud kun je praktisch alles doen!

 

Een stuk energiezuiniger!

De combi is daarnaast ook nog eens ideaal omdat een gietvloer garant staat voor een egale verspreiding van warmte. Dit betekent dat hij de warmte een stuk sneller verspreid dan andere vloersoorten, want deze zijn gewoonweg dikker, waardoor er meer energie verloren gaat. Daarom is de combinatie tussen gietvloer en vloerverwarming de ideale manier om jouw huis een stuk energiezuiniger te maken. Op deze manier doe je goed voor het milieu, en je portemonnee wordt er ook weer beter door! Want, deze efficiëntie ga je uiteraard terugzien in de portemonnee. Op de lange termijn zul je verbaasd zijn voor de bespaarde aantallen!

 

Materiaal nodig bij transport? Ga naar https://cyklop.nl/