Jij kon wel wat extra sfeer en warmte in huis gebruiken. Dus je kocht een mooi vloerkleed voor in je woonkamer, slaapkamer of kantoor aan huis. De bezorger is langs geweest en daar sta je dan, met je nieuwe vloerkleed. Je had het helemaal in gedachten, maar nu je nieuwe interieur aanwinst er is, heb je geen idee meer hoe je die moet neerleggen. Daarom delen we in dit blog een aantal tips per woonruimte.

 

Je vloerkleed neerleggen in de woonkamer

De kans is groot dat jij een vloerkleed voor de woonkamer hebt gekocht, dus laten we daar maar mee beginnen. Als je een vloerkleed koopt voor in de zithoek, wil je het vloerkleed onder de bank leggen. Door het vloerkleed voor een klein deel onder de bank te leggen, verbind je de verschillende meubels met elkaar en krijg je de sfeer en de eenheid waar je naar zocht. 

 

Wil je je woonkamer optisch langer laten lijken? Leg je vloerkleed dan in de lengte van je woonkamer. Wil je de kamer juist wat breder laten lijken? Dan leg je je vloerkleed horizontaal neer. Vaak is dit even wennen, omdat het tegen je principes in gaat. Maar we beloven je: als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders meer. 

 

Je vloerkleed in de slaapkamer

Was je de witte muren in de slaapkamer zat? En heb je er echt je eigen Bohemian stijl aan gegeven? Het enige wat nog ontbreekt, is een mooi tapijt. Ook hierbij geldt: leg je vloerkleed in de lengte van de kamer als je je slaapkamer optisch langer wil laten lijken en leg je vloerkleed in de breedte neer als je je slaapkamer breder wil laten lijken. 

 

Om eenheid te creëren, wil je je vloerkleed gedeeltelijk onder je bed leggen. Dat maakt het plaatje echt compleet. En een extra voordeel: je hoeft nooit meer wakker te worden door de koude vloer onder je voeten. Vanaf nu stap je na een nacht heerlijk slapen op je traagschuim matras op een zacht, warm kleed. 

 

Een vloerkleed in je kantoor (aan huis) leggen

Sfeer is belangrijk. Maar soms zijn er ook andere redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Om je vloer te beschermen, bijvoorbeeld! Het heen-en-weer gerol van jouw kantoorstoel doet de vloer niet altijd ten goede. Daarom hebben veel bedrijven gekozen voor een vloerplaat. Zo’n plastic rechthoekige plaat, zodat de vloer niet beschadigd. Maar het oog wil ook wat. Voor een vloerkleed op kantoor geldt: kijk goed binnen welke afmetingen jij heen-en-weer rolt met je stoel. Daar wil je de vloer beschermen en daar leg je dus je vloerkleed neer.