Terrasheaters zijn een bijzonder fijne toevoeging aan de tuin. Ze maken je terras een prettige plek, ook als de omgevingswarmte niet helemaal meewerkt. Dankzij een terrasheater kan je lekker de hele avond buiten zitten en genieten van je tuin. En voor wie een feestje geeft, is het eveneens een bijzonder prettig extraatje, waar je gasten veel plezier van beleven. Maar welke terrasheaters zijn er allemaal? Een overzicht.

 

Elektrische terrasverwarmers

Een elektrische terrasheater biedt een hele makkelijke en doeltreffende vorm van verwarming. Deze heaters zijn zo ontwikkeld, dat ze direct na het aanzetten al beginnen met stralen. Ze hoeven dus niet voor te gloeien en hebben geen ‘aanloopje’ nodig om warm te worden. Het feit dat ze op stroom lopen, betekent dat je wel een stroompunt nodig hebt op je terras, wil je hiervan gebruik maken. Verder zijn ze eenvoudig op te hangen en te verplaatsen, mits je natuurlijk in de buurt van een stopcontact bent. Deze heater gaan gemiddeld tussen de 3.000 en de 5.000 branduren mee en zijn dus een behoorlijke tijd te gebruiken, zonder dat je er verder iets aan hoeft te doen. Deze heaters zijn ook beschikbaar als inbouw heaters, zodat ze een vaste plek hebben op je terras.

 

Terrasheaters op gas

Naast de elektrische terrasverwarmers, zijn de heaters op gas nog altijd erg populair. Deze heaters werken op propaan en hebben geen stroompunt nodig om hun werk te doen. Je kan ze dus overal neerzetten en zonder problemen verplaatsen. Hier staat wel tegenover dat je af en toe het gas moet bijvullen en dat ze iets langer nodig hebben om goed op temperatuur te komen.

 

Parasolheaters
Er zijn ook heaters die bedoeld zijn om onder de parasol te hangen. Deze heaters zijn wat kleiner dan de wat meer conventionele heaters, maar dienen natuurlijk wel hetzelfde doel: het warm houden van de mensen onder de parasol. Ze zijn beschikbaar als hangende heater, die je aan de parasol kan bevestigen. Regenwater zit de heater niet in de weg en het bereik is behoorlijk groot. Zit je onder de parasol, dan word je sowieso warm gehouden door deze parasolheater. De montage van deze verwarming is overigens ook kinderlijk eenvoudig; je hangt hem gewoon op.

 

Partytent heaters

Als je een parasolheater hebt, kan een partytent heater natuurlijk niet achterblijven. Ook deze heater is makkelijk op te hangen in de nok van de partytent en verwarmt vervolgens iedereen die eronder staat. Ideaal voor als het weer niet helemaal meewerkt op een feestje, wat in Nederland natuurlijk zomaar kan gebeuren. Partytent heaters werken, net zoals de gewone elektrische heaters, met infrarood verwarming en worden dus bijzonder snel warm. Ook hier kan je zelf kiezen wat het bereik van de verwarmer moet zijn; de kleinere heaters verwarmen zo’n veertien vierkante meter, de grotere kunnen tot bijna twintig vierkante meter warm houden. Zoals gezegd is de installatie van deze heaters een koud kunstje; je hangt ze simpelweg op in de partytent en de rest regelt zich min of meer vanzelf.