Oké, de jaarwisseling ligt nog niet zo ver achter ons en dat betekent dat het nog even winter is. Maar verlang jij ook alweer zo naar de lente? Het is nog te vroeg om te gaan terrassen maar wat je al wel vast kunt doen is je huis lekker voorjaar proof maken. Hieronder een aantal tips. 

Poetsen
De één gaat heel goed op de voorjaarsschoonmaak, de ander weet zeker wel wat leukers te bedenken. Toch kun je er niet omheen dat het (na afloop) heel fijn voelt als je huis helemaal fris is. Daarbij kun je gelijk een beetje opruimen of herorganiseren. Kijk je als een berg op tegen deze grote schoonmaak? Begin dan op tijd en pak het in etappes aan.

Switch in sierkussentjes
Sommige items kunnen je makkelijk aanpassen aan de seizoenen. Bijvoorbeeld de sierkussens. In de winter kiezen we vaak voor donkere, warme tinten in stof zoals velours. Bij de lente passen stoffen zoals katoen en linnen erg goed. Kies voor lichtere kleuren, bloemen of andere vrolijke prints. Voor inspiratie kijk eens op https://www.kapenga.nl/. Simpele aanpassingen zorgen meteen voor een andere look. Berg ook gelijk je extra fluffy bankkleed op en vervang deze voor een lichter dekentje. 

Ritje tuincentrum
Druilerige zondag voor de boeg? Een perfect moment om eens door het tuincentrum te struinen. Kies er een mooie kamerplant uit die jouw interieur direct opfrist. Natuurlijk hoef je het niet bij één exemplaar te laten. Verder vind je naast planten in veel tuincentra ook allerlei leuke woonaccessoires. Wil je de frisheid van de lente combineren met de knusheid van de winter? Koop dan een stel kaarsjes, bijvoorbeeld in citrusgeuren.

Likje verf
Wil jij het dit voorjaar grootser aanpakken dan een grondige schoonmaak en accessoire wissel? Dan kan het maar zo tijd zijn om de kwasten tevoorschijn te halen. Geef bijvoorbeeld een muur een ander kleurtje. Een frisse pasteltint past perfect bij het voorjaar én is helemaal on trend. Deze zachte kleuren mag je best combineren met meer uitgesproken, warme tinten. Ben je nog blij met de kleur op de wand maar heb je wel zin om iets te verven? Voorzie dan bijvoorbeeld een meubeltje van een lik verf in een voorjaarskleur.

Natuurlijke materialen
Naast dat stoffen als linnen en katoen heel goed bij het voorjaarsgevoel passen zijn er meer materialen dit seizoen complementeren. Denk aan natuurlijke materialen als riet, zeegras en bamboe. Meer tips en inspiratie om jouw woning lente ready te maken? Snuffel eens rond op Kapenga voor alles van accessoires en meubels tot inspiratie blogs.