Steeds meer mensen brengen steeds meer tijd in hun tuin door. Dat komt door een aantal factoren. Zo laat het weer ons de laatste jaren steeds meer toe om al eerder en langer buiten te vertoeven, omdat de temperaturen stijgen. Verder heeft de COVID-crisis ertoe geleid dat we onze gasten ook gemakkelijker buiten ontvangen. En geef toe, het is ook gewoon leuk dat je binnen niet hoeft op te ruimen voor je bezoek er is en hoeft te poetsen nadat iedereen vertrokken is! Buiten tijd doorbrengen biedt je niets dan voordelen. Natuurlijk is het extra fijn om buiten te zitten en gasten te ontvangen wanneer je een gezellige tuin en een zalig terras hebt. Hier lees je hoe je dit waarmaakt.

Eerst denken, dan doen

Wanneer je aanpassingen wil doen in je tuin, bepaal je best eerst hoe je wil dat alles eruit gaat zien alvorens te beginnen snoeien, maaien en stenen aan te leggen. Indien gewenst kun je een tuinarchitect aanspreken om wat ideeën op te doen. Het is vooral belangrijk om te bepalen waar je verharding wil aanleggen (en hier desnoods een vergunning voor aan te vragen), en waar het gras en eventueel een (zwem)vijver of zwembad komen te liggen. Wanneer de grote lijnen van je tuin vastliggen, kun je aan de afwerking beginnen te denken.

Zonwering

Natuurlijk geniet je van de warmte en het licht van de zon, maar af en toe is verkoeling en schaduw toch echt onontbeerlijk. Met de parasols van Jardinico zit je dan altijd goed. Deze parasols bestaan in allerlei soorten, maten, kleuren en uitvoeringen. Heb je niet graag dat een parasol te veel ruimte inneemt? Dan is een zweefparasol van Jardinico de ideale oplossing. Door wat kleinere parasols over je terras en tuin te verspreiden, creëer je een instant vakantiegevoel en voldoende plekken om even tot verkoeling te komen.

Zalig zitten

Verder zijn meubels onontbeerlijk wanneer je veel tijd buiten wil kunnen doorbrengen. Wanneer je kiest voor design tuinmeubelen, kies je voor comfort en voor een geweldige visuele boost voor je tuin en terras. Denk je bij design tuinmeubelen aan weinig comfortabele stoelen? Niets is minder waar. Het fijne aan design tuinmeubilair is dat er aan alles gedacht wordt. Niet alleen de vormgeving is een streling voor het oog, maar ook het gebruiksgemak is niet te evenaren. Wie kan er nu nee zeggen tegen een prachtig ontworpen loungeset of een comfortabele ligstoel?

Afwerking

Nu de indeling van je tuin en achter de rug is en je de mooiste tuinmeubelen gekozen hebt, kun je de laatste details in orde brengen. Wil je graag een outdoor keuken, een buitenhaard of een BBQ? Heb je al over de verlichting nagedacht? Wil je een buitentapijt of is dat niet nodig? En wat met de finishing touch? Door mooie potten of planten op je terras en in je tuin te zetten, wordt het geheel nog paradijselijker!