Er zijn binnen en buitenschilders, en je kunt vast raden wat het verschil tussen deze twee vakmannen is. Juist, de ene houdt zich bezig met het schilderen van ruimtes binnenshuis en de ander buitenshuis. Lees verder en ontdek alles over binnen- en buitenschilderwerken. 

Binnenschilderwerk: wat is het?

Binnenschilderwerk omvat het schilderen van de binnenkant van een gebouw. Dit kan om verschillende redenen nodig zijn, zoals het opfrissen van de uitstraling van een kamer, het repareren van beschadigde muren of het beschermen van de muren tegen vocht en schimmels. 

 

Er zijn verschillende werken die hieronder vallen. Denk hierbij aan het schilderen van de keuken, badkamer of zolder. Maar ook het verven van meubels, de trap of trapleuning is hierbij een onderdeel. Binnenschilderwerk vereist vaak enige voorbereiding, zoals het schoonmaken van de oppervlakken en het repareren van eventuele gaten of scheuren in de muren.

De verschillende soorten buitenschilderwerken

Buitenschilderwerk omvat het schilderen van de buitenkant van een gebouw, zoals deuren, kozijnen, gevels, muren en daken. Buitenschilderwerk is belangrijk om de structuur van een gebouw te beschermen tegen de elementen, zoals zon, regen, sneeuw en wind. Het gebruik van kwalitatief goede verf is van groot belang, omdat deze de beste bescherming biedt tegen weersinvloeden. 

 

Buitenschilderwerk vereist vaak meer voorbereiding dan binnenschilderwerk, omdat het oppervlak moet worden schoongemaakt, geschuurd en soms gerepareerd voordat het schilderen kan beginnen. 

 

Taken die onder buitenschilderwerk vallen zijn bijvoorbeeld: 

  • Gevel schilderen. Dit is niet alleen mooi, maar ook heel goed voor de gevel. Daarnaast kan een likje verf zorgen voor extra isolatie en bescherming.

  • Schutting verven. De schutting krijgt veel te verduren. Hierdoor kan het zijn dat verf snel afbladdert. Daarom is het belangrijk dat dit om de zoveel tijd opnieuw geschilderd wordt. 

  • Deuren en kozijnen. Hetzelfde geldt voor de buitendeuren en kozijnen. Deze twee onderdelen worden vaak samen geschilderd. De verf kan houtrot en andere problemen tegen gaan. 

  • Dakgoten. Het schilderen van dakgoten is niet heel bekend, en ook niet altijd nodig. Toch kan het veel doen voor zowel het aanzicht van de woning als het verbeteren van de kwaliteit van de dakgoten. 

Een schilder inschakelen: de voordelen

Ben je op zoek naar een schilder voor het uitvoeren van schilderwerken? Dat is een goed idee! Het inschakelen van een schilder brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Zo beschikt een schilder over de juiste kennis, ervaring en materialen om de klus zo goed mogelijk uit te voeren. Je bent verzekert van kwaliteit en je hebt garantie op het geleverde werk.