Na een heerlijke nazomer volgen onvermijdelijk de meest koude en donkere maanden van het jaar. Je kunt er een beetje nostalgisch van worden. Veel mensen voelen zich ook wat neerslachtiger tijdens de herfst en de winter. Dit kun je voorkomen door ook tijdens de koudste en natste maanden van het jaar gezelligheid in en om je huis te creëren. Op die manier voel je je het hele jaar door goed en kom je heerlijk thuis.

Gezelligheid binnen

Het toppunt van een gezellige huiskamer is natuurlijk een open haard. Zo’n haard zorgt voor instant sfeer door zijn aangename geknetter en het prachtige vlammenspel waar je uren naar kunt kijken. Bovendien is de warmte die een open haard uitstraalt een heel aangename, knusse warmte. Hierdoor voel je je meteen thuis en op je gemak. Ben je bang dat een open haard wat oubollig is? Of misschien schadelijk voor het milieu? Dan zit je vast nog met het type haard in je hoofd dat je grootouders bij hen thuis hadden staan. Moderne open haarden zijn echte designstukken die je interieur naar een hoger niveau tillen. Bovendien is de techniek van deze warmtetoestellen ontzettend verbeterd, waardoor deze haarden helemaal niet meer zo vervuilend zijn.

Soorten haarden

Wanneer je er nu voor kiest om een open haard te laten installeren, zijn dat natuurlijk al lang niet meer de logge, donkere haarden die huiskamers enkele decennia geleden verwarmden. Een moderne haard bestaat in verschillende soorten en maten. Een gesloten haard of een liftdeurhaard zet je vaak nog ergens tegen of in een muur. Maar je kunt er ook voor kiezen om je haard centraal in de ruimte te laten installeren. Dat geeft je woning meteen veel cachet en zorgt er ook voor dat de gezellige warmte van je haardvuur goed kan circuleren in je woning.

Gezelligheid buiten

Ook wanneer je tijdens de koudste maanden van het jaar toch graag tijd buiten doorbrengt, kan een haard soelaas bieden. Met een terrashaard zorg je voor warmte, gezelligheid en comfort buiten je huis. Ook deze haarden zijn een streling voor het oog, en milieuvriendelijk ontworpen. Je kunt een terrashaard zowel in je tuin als op je terras laten installeren. Wanneer hij op je terras staat, moet je er alleen voor zorgen dat je voor een terrashaard met een rookafvoerkanaal kiest. Wil je je terrashaard ten volle benutten? Dan is het zeker het overwegen waard om voor een BBQ-haard te kiezen. Zo’n haard geeft je niet alleen een gezellig, knetterend haardvuur en een comfortabele warmte, maar laat je ook toe om er maaltijden op te bereiden. Met zo’n haard heb je gegarandeerd een gezellige avond in je tuin, alleen of met vrienden.