Het aanschaffen van een waterontharder kan een slimme investering zijn voor je huishouden. Maar voordat je overgaat tot de aankoop, zijn er een aantal dingen die je moet weten. In deze blog zullen we je alles vertellen wat je moet weten bij het aanschaffen van een waterontharder, inclusief de voordelen van een keramische waterontharder en de verschillen tussen een keramische waterontharder en een kalkontharder.

De voordelen van een keramische waterontharder

Een keramische waterontharder is een type waterontharder dat gebruik maakt van keramische kralen om kalk uit het water te filteren. Het grootste voordeel van een keramische waterontharder is dat het geen gebruik maakt van zout of chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Daarnaast is het ook een onderhoudsvrije optie, omdat de keramische kralen niet vervangen hoeven te worden. Een ander voordeel is dat het water na het ontharden nog steeds mineralen bevat, wat goed is voor je gezondheid.

Verschillen tussen een keramische waterontharder en een kalkontharder

Een kalkontharder is een ander type waterontharder dat gebruik maakt van ionenwisseling om kalk uit het water te verwijderen. In tegenstelling tot een keramische waterontharder, maakt een kalkontharder wel gebruik van zout en heeft het regelmatig onderhoud nodig. Daarnaast verwijdert een kalkontharder niet alleen kalk, maar ook andere mineralen uit het water. Dit kan zorgen voor een smaakverandering van het water. Een ander verschil is dat een kalkontharder vaak duurder is in aanschaf en onderhoud dan een keramische waterontharder.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een waterontharder?

Bij het aanschaffen van een waterontharder is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je huishouden en de waterhardheid in jouw regio. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de prijs en het onderhoud van de waterontharder. Een keramische waterontharder is vaak goedkoper in aanschaf en onderhoud dan een kalkontharder, maar dit kan verschillen per merk en model. Ook is het goed om te kijken naar de garantie en de service van de leverancier.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een beter idee van wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van een waterontharder. Vergeet niet om goed onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken voordat je overgaat tot de aankoop. Of je nu kiest voor een keramische waterontharder of een kalkontharder, beide opties hebben hun eigen voordelen en het is aan jou om te bepalen welke het beste past bij jouw huishouden.